Renoveringstid

En platsbyggd walk in closet är en väl värd investering

Det går inte att förneka hur viktigt det är att ha ett välorganiserat utrymme för kläder i bostaden. Detsamma gäller som bekant även när det kommer till kök, vardagsrum och andra ytor i hemmet. Alla de olika rummen har sin egen unika funktion som skvallrar om vår livsstil och våra preferenser. Trots detta väljer många att nöja sig med en garderob istället för att investera i en platsbyggd walk in closet.

Vid en första anblick kanske det verkar lite väl extravagant att göra en sådan investering. Men du kan istället välja att tänka på det som en investering snarare än enbart att du skapar ett särskilt utrymme för dina kläder och skor. Du investerar i ordning och reda, funktionalitet, personlig stil och faktiskt även i ditt psykiska välmående. Läs vidare så förklarar vi varför!

3 fördelar med att investera i en platsbyggd walk in closet

En platsbyggd walk in closet är en bra investering som för med sig följande fördelar:

  • Ordning och reda samt bekvämlighet. En rejäl klädkammare ger dig en stor och luftig yta att avsätta till dina kläder, skor och accessoarer. Den gör att du inte längre behöver lägga dina plagg på hög i en trång garderob eller knöla ner dem i en byrålåda. Här har helt enkelt alla de olika plaggen sin egen plats. Detta gör det väldigt enkelt för dig att hitta de plagg som du behöver och de bibehåller dessutom sitt skick bättre.
  • Möjlighet att uttrycka din personlighet. En annan fördel med att investera i en platsbyggd walk in closet är att en sådan ger dig möjlighet att uttrycka din unika personlighet. Du kan nämligen anpassa klädkammaren för att spegla din personlighet och stil på ett perfekt sätt. Till exempel kan du välja att skapa en lyxig, butiksliknande miljö där förvarar alla plagg och tar väl hand om dem. Därmed får du möjlighet att hylla din personliga stil och visa upp ett slags galleri över ditt liv.
  • En boost för ditt psykiska välmående. En fördel som många tyvärr glömmer bort är att klädkammaren även kan ge ditt psykiska välmående en välbehövlig boost. Tänk bara att inleda dagen i det luftiga utrymme där du förvarar kläderna istället för att behöva riva och slita bland högarna av plagg i din garderob. Här kan du istället gå in i ett rymligt utrymme där allt har sin plats och är organiserat på ett väldigt bra sätt.