Renoveringstid

4 saker att tänka på för den som ska anlita städfirma i Göteborg

Att slippa städa är skönt och att välja en städfirma i Göteborg kan verka enkelt. Det finns ett stort utbud men därmed också anledning att tänka på några saker innan man väljer en. För det första behöver man givetvis välja en som erbjuder den typ av städtjänst man vill köpa och därefter finns flera punkter värda att kolla närmare på.

Välja en städfirma i Göteborg som erbjuder ”rätt” tjänst

Det är inte svårt att hitta en städfirma i Göteborg eftersom utbudet är stort men hur utbudet av tjänster ser ut kan skilja sig. En första sak att kolla upp är alltså vilka firmor som erbjuder den tjänst man efterfrågar, så som:

  • Flyttstädning
  • Veckostädning
  • Fönsterputsning
  • Kontors, – eller trappstädning

Ett annat bra tips är att läsa på vad som ingår i tjänsterna hos dom olika företagen, eftersom även det kan skilja sig.

Be om offerter

Priset är viktigt för många och ska man anlita en städfirma i Göteborg kan det vara klokt att be om offerter från ett par olika, så att man enkelt kan jämföra. Man behöver såklart inte anlita den dyraste då det per automatik inte betyder att den är bäst men det kan vara intressant att jämföra priserna för att se hur mycket eller lite dom skiljer sig mellan dom olika städfirmorna som är aktiva i staden.

Omdömen eller referenser

Ett annat bra och otroligt enkelt tips är att ta en närmare titt på omdömen. Ofta går det att hitta kommentarer från andra som anlitat firmorna direkt på deras hemsidor men hittar man inget kan man i stället be om att få referenser. Har andra kunder lämnat goda omdömen tyder det på att firman håller vad dom lovar. Är omdömena sämre kan man ofta läsa om vad kunden inte varit nöjd med.

Ta reda på mer om företaget

Har man hittat en städfirma i Göteborg som verkar bra vad gäller alltifrån pris till omdömen kanske det känns som att man är i hamn med valet. Det finns dock mer att göra och det är att ta reda på mer om det aktuella företaget. Till exempel kan man kolla om firman är anslutet till något kollektivavtal. Sedan bör man också kontrollera att företaget finns registrerat hos Skatteverket.