Renoveringstid

Anlita ett proffs på parkettläggning i Båstad

Ett parkettgolv är både vackert och naturligt. Dessutom har dessa golv en lång livslängd förutsatt att det behandlas på rätt sätt. Du kan lägga ett parkettgolv på egen hand. Du behöver då ha vissa verktyg, tid och kunskap om bland annat om temperaturen och luftfuktigheten i rummet för att uppnå bästa resultat. Om du tycker att detta låter avancerat, är orolig för att du inte får ett bra resultat eller hellre lägger tiden på annat så bör du kontakta ett företag inom parkettläggning i Båstad.

När du anlitar professionella på parkettläggning i Båstad slipper du fundera över arbetet och resultatet eftersom de kommer att göra det på bästa sätt. Arbetet blir inte bara korrekt utfört utan även noggrant. Dessutom kan du få hjälp med tips och råd på underhåll som passar ditt nya fina parkettgolv.

Parkettläggning i Båstad för alla rum i din bostad

Ett parkettgolv passar i alla rum i bostaden. Du kanske vill ha en vacker ekparkett i matsalen eller varför inte ett spännande parkettgolv i ask i sovrummet. Just parkettgolv i ek är tydligen ett av de vanligaste golven i våra svenska hem. Ett parkettgolv kan dessutom renoveras flera gånger om vilket ger en lång hållbarhet.

När det kommer till parkettgolv brukar man tala om två huvudsakliga typer:

  • Lamellparkett. Lamellparketten är ett väldigt stabilt golv och även mindre känsligt för variationer i fuktnivå. Ett parkettgolv är ju gjort av trä vilket är ett material som både kan svälla och krympa beroende på hur klimatet inomhus förändras. Dessutom finns lamellparkett i de flesta träslag och ytbehandlingar som till exempel lack, olja och lasyr. Detta gör att du kan hitta det som just du vill ha.
  • Stavparkett. Denna typ av parkettgolv har massiva stavar, därav namnet. Stavparkett kan varieras i nästan all oändlighet. Den vackra och klassiska fiskbensparketten är ofta ett väldigt populärt mönster. Det finns dock många andra mönster. Det finns också i de flesta träslagen som ask, bok, björk eller valnöt. Detta gör att du enkelt kan finna det som passar bäst för dig och rummet som det ska läggas i. Stavparkett kan slipas många gånger vilket gör att det har lång livstid.