Renoveringstid

Flyttuppdrag i Göteborg

I Göteborg finns det många flyttfirmor som kan hjälpa till att underlätta flytten. Det kan handla om att du lejer bort själva transporten åt en flyttfirma men även flyttstädning och packning. En flytt i Göteborg är bra att boka in så tidigt som möjligt. I storstäder är efterfrågan på skickliga flyttfirmor ofta ganska hög, så det gäller att vara tidigt ute så att du vet att du kan få hjälp under dina flyttdatum. Om du är privatperson kan du komma undan relativt billigt eftersom du kan använda dig av rut-avdraget för hushållsnära tjänster. Då sparar du in 50 % på arbetskostnaden.

Mycket att komma ihåg vid flytt

Eftersom en flytt innefattar så mycket mer än endast nedpackning av saker och transport, är det bra att skriva ner en lista på allt som ska göras. Då blir det tydligare och enklare att se vad som bör utföras först. Något av det första du bör göra när du vet att du ska flytta är att boka flytt i Göteborg, att anlita en flyttfirma. Därtill måste du göra en flyttanmälan samt folkbokföra dig på din nya adress hos Skatteverket.

Själva packningen tar givetvis också mycket tid så det kan vara bra att styra upp ett schema för när du ska packa vad. Se till att ha struktur över hur du packar så att det blir lättare när du väl ska packa upp allt igen. Exempelvis kan du gå rum för rum, men även kategori för kategori som all textil för sig, alla böcker för sig, och så vidare. Några saker som är lätta att glömma bort under en flytt i Göteborg är sådant som uppsägning eller flytt av abonnemang, anmäla flytten till försäkringsbolag samt adressändra. En av de sista bitarna under flytten är städningen, inte heller att glömma. En flyttstädning tar lång tid och är relativt ansträngande då samtliga rum måste vara skinande rena. Det är alltså ingen vardaglig städning utan en noggrann grundrengöring av samtliga rum och detaljer som lister, kontakter och liknande.

Ta kontakt med olika tjänster inom flytt i Göteborg vid behov av information.