Renoveringstid

Konsten att göra storstädningen rolig

Konsten att göra storstädningen rolig

Det kan ibland vara svårt att tänka sig att storstädningen skulle kunna vara roligt. Ofta är städning något folk uppfattar som tidskrävande och tråkigt. Det går dock att göra städningen kul och det finns flera sätt att göra städningen till något mer en bara en tråkig ”måste-syssla”. Nedan följer några exempel på hur det går att göra storstädning roligare för fler tips rekommenderar vi varmt https://www.xn--stdningstockholm-wnb.net.

Musik

Att komponera ihop en egen spellista och lyssna på favoritmusiken medan man städar kan göra att tiden går snabbare och städningen känns roligare. Välj låtar som är lite snabbare och gärna sådana som man kan sjunga med i texterna. Till vardags har få ro att lyssna på musik då mobilen eller TV:n tar upp all tid. Därför är städningen ett perfekt tillfälle att lyssna på favoritmusiken eller varför inte en podcast. P3 dokumentär eller historiska roddar gör att man lär sig något under städningen.

Prata i telefon

Det är ett ypperligt tillfälle att ringa en vän medan man dammar och plockar, och en bra konversation gör att man glömmer bort att städningen är tråkig eftersom man lika gärna kan göra det medan man pratar. Med ett headset är det enkelt att kombinera städning samtidigt som man pratar i telefonen. Det kan dock vara bra att spara dammsugningen till sist.

Gör städning till en lek

För den som är tävlingsinriktad kan det vara en bra ide att utmana sig själv när det kommer till tiden som städningen tar. Om man är fler i familjen och speciellt om man har barn, så kan man göra städningen till en lek och ett sätt för familjen att sammarbeta och umgås tillsammans.

Omorganisera

Att passa på att exempelvis möblera om vardagsrummet eller omorganisera en hylla medan man städar gör så att hemmet känns som nytt när man är klar. Kombinera med att spika upp en ny tavla eller sätta upp en festlig lampa så har städningen ett roligt syfte. Genom att kombinera städningen med något positivt så blir också själva städningen roligare.

Det finns många sätt att göra städningen roligare och mer lättsam. För många är städning enbart ett nödvändigt ont, men med rutiner, organiserande så kan det blir en rolig sysselsättning. Det går att hitta ett sätt att vända det negativa till något positivt. Oftast är det enkla knep som underlättar städning och gör den roligare.