Renoveringstid

Välja flyttfirma i Göteborg

Har du skaffat nytt boende och behöver flytthjälp? Då kan du enkelt anlita en flyttfirma i Göteborg. En flyttfirma kan arbeta på lite olika sätt och erbjuder ofta olika tjänster. Vanligtvis kan du få hjälp med såväl nedpackning och transport som flyttstädning. Dock varierar såklart tjänsterna beroende på vilken firma du anlitar. En flytt brukar vara lite mer tidskrävande och slitsam än vad man först tror, det är ju mycket mer som ska göras än själva nedpackningen. Du behöver även komma ihåg att anmäla adressändring, säga upp abonnemang och teckna nya.

Det är även förmånligt att anlita en flyttfirma i Göteborg eftersom firmorna tillhandahåller sina egna fordon. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att dina stora möbler ska få plats eller inte. Dessutom slipper du själv kånka runt på blytunga pianon, soffor och skåp. När man försöker sig på en flytt helt på egen hand kommer man snart märka hur tröttsamt det är att flytta. När det kommer till själva nedpackningen är det lätt att tro att man ska hålla ordning på alla prylar. Men halvvägs inne i packdimman kommer du förmodligen förvirra ihop vilka saker du ska lägga vart. En flyttfirma är vana vid packning och hanterar saker såväl varsamt som noggrant. De packar ner allt i robusta flyttkartonger och märker dessa så att du vet precis vart de ska i det nya hemmet.

Kostnader för hjälp med flytt i Göteborg

Det är lätt att tro att man sparar pengar genom att ta itu med hela flytten på egen hand. Men faktum är att det inte sällan blir dyrare än att anlita en flyttfirma i Göteborg. Anledningen? Till exempel måste du räkna med kostnader för hyrbil, bränsle och, för att inte tala om de många kostnader för själva packmaterialet. När du istället anlitar en professionell flyttfirma i Göteborg kan du dessutom utnyttja rut-avdraget för hushållsnära tjänster. Detta ger dig en rejäl rabatt på 50 % på arbetskostnaden på en summa om 50 000 kronor per år och person. Kom ihåg att jämföra de olika företagen innan du anlitar en flyttfirma för att vara säker på att du får en pålitlig firma som kan hjälpa dig under de datum som du behöver dem.