Renoveringstid

Fördelar med kastanjestaket

Kastanjestaket är en typ av staket som har många fördelar för dig som markägare. I denna artikel kommer vi att titta närmare på några av de främsta fördelarna med dessa staket.

Kastanjestaket bra alternativ till traditionella staket

Som du säkert känner till finns det flera olika material av vilka staket kan tillverkas. Detta stora urval av material och stakettyper kan göra inköpsprocessen mer komplicerad än vad den behöver vara. Så hur ska du kunna veta huruvida kastanjestaket är rätt för just dig?

För att hjälpa dig lite på traven ger vi dig här insikt i dessa stakets karaktäristiska egenskaper.

 • Utseende
  Kastanjeträ är ett träslag som har en ljus, naturlig färg men samtidigt ett ganska rustikt utseende. Detta gör att kastanjestaket lämpar sig särskilt väl för mer lantliga fastigheter och marker, samt djurinhägnader och andra typer av inhägnader utomhus. Staketets enkla design gör det väldigt användbart i en rad situationer och miljöer.
 • Pris
  Detta träslag har en hög hållbarhet. Det kräver heller inte konservering för att behålla sitt vackra utseende över tid. Det är ett väldigt hållbart material som alltid går att förlita sig på. Kastanjestaket är därför relativt kostnadseffektiva jämfört med mer traditionella staket.
 • Miljövänlighet
  Tack vare detta stakets naturliga material behöver inte kastanjestaketet behandlas med kemiska medel eller bytas ut på regelbunden basis. Staketet är därför att betrakta som väldigt miljövänligt. Om hållbarhet och miljömedvetenhet är två begrepp som du håller kärt, bör du med andra ord överväga denna typ av staket nästa gång du är i behov av att hägna in ett område.
 • Mångsidighet
  Kastanjeträ lämpar sig väl för såväl staketstolpar som grindar för alla möjliga slags inhägnader. Som du säkert förstår är kastanjestaket därmed att se som ett mångsidigt alternativ till mer traditionella typer av staket.

Avslutande tankar om kastanjestaket

Kastanjestaket har använts ända sedan romartiden och är än idag en av de mest populära valen för konsumenter som önskar hägna in områden på sina fastigheter. Oavsett om du har tänkt skapa en inhägnad för djur eller önskar skapa en barriär kring din villa, eller kanske bara markera din tomtgräns, är denna typ av staket ett utmärkt val.