Renoveringstid

Fönsterbänkar för alla smaker och plånböcker

En fönsterbänk, eller en fönsterbräda som vissa kallar det, är faktiskt en av våra synligaste inredningsdetaljer. Därför bör du lägga lite extra krut på denna, både när det gäller design och material. Idag tillverkas fönsterbänkar av många olika vackra material och du kan måttbeställa bänkar som passar till just dina fönster.

En fönsterbänk kallas ibland även för fönsterbräda. Den kan tyckas vara en liten inredningsdetalj men väl genomförd kommer fönsterbänken att lyfta ditt fönster till nya höjder. Med en vacker fönsterbänk blir fönstret hundra gånger mysigare. En fönsterbänk ger en känsla av att någon tänkt till när det gäller inredningen. Till exempel kan man skapa sig en myshörna med en något överdimensionerad fönsterbänk. Där kan man sätta sig inlindad i sin favoritfilt och låta tankarna försvinna med en kopp rykande te i händerna. Fönsterbänkar finns i många olika slags material som till exempel olika träslag som ek eller furu eller varför inte satsa på en fönsterbänk i sten eller betong. Fönsterbänkar i natursten är idag väldigt populära. Du kan beställa måttanpassade fönsterbänkar som är anpassade för just det utrymme som finns i dina fönster. Många fönsterbänkar säljs i webbutiker och då kan du enkelt beställa hem en fönsterbänk som passar till dina fönster. Men snåla inte när det gäller materialet. Tänk på att fönsterbänken är en av de synligaste inredningsdetaljerna i ditt hem, vem kollar inte ut genom fönstret? De flesta företag som har en webbutik erbjuder trygg hemleverans av dina fönsterbänkar.

En fönsterbänk som drar ögonen till sig

På en fönsterbänk kan du placera många saker. Du kan ha blomkrukor såklart – en riktig klassiker – men varför inte testa något nytt och istället placera andra föremål på fönsterbänken? Du kan göra stilleben av vackra föremål som kanske betyder något extra för dig. Minnen från en mormor eller från den där speciella resan. En fönsterbänk är en bra plats att ställa sådana föremål på eftersom det är en plats som människor vilar ögonen på. Våga testa lite olika saker och leta dig fram tills du hittar fram till hur just din fönsterbänk ska se ut.