Renoveringstid

Avlopp och minireningsverk

Vill du ha ditt eget lilla minireningsverk? Det är fullt möjligt tack vare företag som Svensktavlopp.se. Kanske håller du på att bygga ett nytt hus och är i behov av ett avlopp. Detta är sådant som företag som jobbar för avloppsfrågor kan hjälpa till med. Bland annat kan de gräva nytt och installera. Det enda du behöver göra är att kontakta företaget för bra hjälp och expertis. Du kan även få hjälp med servicearbeten och underhåll, något som är viktigt att få regelbundet. Om du är osäker på om du behöver service av ditt nuvarande avlopp är det bra att fundera över följande punkter:

  • Har du tillstånd för ditt nuvarande avlopp?
  • Om du har en slamavskiljare, saknar denna en avloppsvattensrening?
  • Är ditt nuvarande avlopp anslutet till markbädd?
  • Är ditt nuvarande avlopp gammalt och mer än 20 år?

I många fall kan man vara osäker på vilken sorts avlopp man har. Kanske köpte du huset för ett par år sedan och har inte behövt veta avloppstyp då allt löpt på som det ska. För att ta reda på detta kan du oftast enkelt kontakta kommunen där du bor. De bör ha ritningar över husets system. Hos Svensktavlopp.se kan du enkelt boka tid för besiktning, något som kan vara bra för att säkerställa kvalitet och säkerhet.

Dags för nytt avlopp

Åtskilligt finns att studera vilket kan hjälpa dig som behöver investera i ett nytt avloppssystem. Det är viktigt att veta att det är du som privatperson som är skyldig att säkerställa att det system du väljer är godkänt. Därtill måste du se till att allt är i bra skick och fungerar som det ska. Du bör även ansöka om tillstånd hos miljönämnden för att ta reda på om du ens får skaffa ditt eget system. Kontakta avloppsföretag för att få svar på dina frågor. De kan hjälpa dig med hela processen. När det gäller större förändringar med ditt hem kan det vara skönt att ha en hjälpande hand som har koll på läget, så att du slipper läsa på och lära dig allt om varje steg i dina hemprojekt. Spar på dina krafter helt enkelt och kolla närmare på vad dagens utförare kan erbjuda.