Renoveringstid

Det här får du vid ett stambyte

Ett stambyte oroar många hyresgäster eftersom det innebär en hel del besvär. Men ett stambyte innebär även fördelar eftersom du oftast får ett helt nytt badrum och ett helt nytt kök på kuppen. Stambyte innebär omfattande ingrepp i den lägenhet du bor i och om det finns möjlighet så vill du nog bo någon annanstans medan detta sker. Men trots att ett stambyte innebär en hel del krångel och besvär för dig som hyresgäst så innebär det även vissa fördelar.

Stambyte räddar nya badrum

Ett gammalt badrum är oftast inte anpassat för hur vi använder dem idag. De klarar inte alltid av vårt användande av till exempel dusch, badkar och tvättmaskin i badrummet. Ett nytt badrum klarar av den fuktiga miljö som vårt nutida bruk av badrummet innebär. Detta eftersom dagens våtskikt och dagens ventilation är betydligt bättre. Ett nytt och fräsch badrum kommer att höja standarden och värdet på din lägenhet. Potentiella köpare kommer inte att avskräckas över ett framtida stambyte eftersom det redan är gjort. Mer exakt så innebär ett stambyte ett nytt badrum med nya våtskikt, ny duch eller ett nytt badkar, nytt kakel på väggarna och nytt klinkers på golvet, nytt handfat och ny toalett. Du får helt enkelt helt nytt badrum! Detta är en standardhöjande åtgärd på din lägenhet som kan innebära en hyreshöjning.

Ett nytt kök vid stambyte

Förutom ett nytt badrum kan du vid ett stambyte vänta dig ett nytt kök med modernare standard. Det innebär att kyl och frys, spis och köksinredningen byts ut samt att bänkskivor och övriga möbler uppdateras. Du får helt enkelt ett nytt och fräscht kök som håller högre standard. Ett stambyte innebär alltså inte bara dåliga saker, utan du kan vänta dig ett fräschare hem efter att stambytet är klart. Många som genomgår stambyte passar på att renovera lägenheten samtidigt eftersom denna period ändå innebär olägenheter som buller och damm. Om du inte tycker om de standardval som erbjuds vid ett stambyte brukar du kunna uppdatera dina materialval med mer exklusiva material mot att du betalar för det själv.