Renoveringstid

Släp vid hästtransporter

När du ska transportera din häst vill du säkerligen att det ska gå enkelt och smidigt och att din häst ska stå säkert inne i transporten. Släp vid hästtransporter finns i många olika varianter och utföranden. De flesta släp går att anpassa så att det passar just dina behov. Tillvalen är många, så som sadelkammare eller ventilation.

Släp vid hästtransporter är det billigare alternativet istället för att satsa på en hästbil eller hästlastbil. Ett släp har många fördelar då det kan stå på tomten och kopplas på vid behov. Släp vid hästtransporter är ett säkert alternativ. Eftersom släpet består av ett varmgalvaniserat chassi så är det slitstarkt. Två andra faktorer som gör ett släp vid hästtransporter stabilt och säkert är fjädring och hjullager. Själv väggarna och golvet är ofta gjort i aluminium, gärna syrafast sådan. Även rampen är ofta tillverkad i aluminium. Om du vill transportera en eller två hästar med ett vanligt B-körkort så passar ett släp av denna typ. Ett sådant typ av släp väger omkring 775 kilogram. Dessa släp vid hästtransporter går att få med vissa tillval som till exempel en sadelkammare. Även rampen är viktig när du tittar på ett släp för hästtransporter. Rampen ska gärna ha en yta så att hästen får bra fäste när den går in i transporten.

En hästtransport för dina och din hästs specifika behov

Sidofönster, sadelkammare, kickskydd inne i spiltan där hästen står, belysning i spiltan eller i sadelkammaren, ventilation i hästtransporten. Tillvalen är många när det gäller släp vid hästtransporter. Om du inte har möjlighet att hämta ditt släp så kan många företag som säljer släp vid hästtransporter leverera ditt släp dit du behöver det. Oavsett om du behöver ett släp för transport av en eller flera hästar så kommer du att finna en hästtransport som passar dina behov. Om du har både ponnyer och hästar så finns transporter där du kan köra två hästar eller till exempel tre ponnyer. Idag är utbudet av släp vid hästtransporter stort och varierat. Behöver du själv ha plats att sova i transporten? Det finns släp med en bodel där även människor kan sova tryggt.