Renoveringstid

Flera anledningar till att skaffa pooltak

När du tänker på en pool, vad föreställer du dig då? Varma och soliga dagar under sommaren, hopp, simlängder och skrattande barn kanske? Något du säkert inte har tänkt på är hygien, UV-strålar, värmebehållning och barnsäkerhet. Allt detta är något som ett pooltak kan hjälpa dig med.

Vad är ett pooltak?

Precis som namnet antyder handlar om ett tak som täcker poolen. Hur ditt pooltak ser ut beror på vilken modell du väljer, det finns många olika alternativ. Dessutom beror det även på hur din pool ser ut, det är inte alltid möjligt att hitta ett pooltak som passar, speciellt om poolen har en ovanlig form eller storlek.

Varför ska jag skaffa pooltak?

Först och främst kan taket hjälpa dig att hålla undan skräp från poolen. Löv, kvistar, pollen och allt annat möjligt försöker hela tiden leta sig ned i poolvattnet. De som har erfarenhet av att sköta en pool vet att detta är ett ständigt problem om poolen står öppen. Sådant lägger sig även på botten och går inte in genom filtersystemet. Smutsigt vatten är aldrig roligt att bada i. Pooltaket kan även skydda mot de skadliga UV-strålarna från solen utan att påverka solstrålarnas värmande kraft. Detta för oss till nästa fördel, själva värmen. Att värma upp vattnet i poolen kostar pengar. När en pool väl har värmts upp börjar den sakta men säkert att kylas ned av omgivningen. Ett pooltak kan hjälpa dig att motverka nedkylningen, vilket innebär att du slipper lägga lika mycket pengar på att värma upp poolen. För att detta ska fungera bör poolen omges helt av pooltaket. Uppvärmningen kommer i princip att fungera som ett växthus. Slutligen har vi barnsäkerheten. Alla poolägare måste enligt lag säkra poolen för att minimera drunkningsrisken, speciellt gentemot barn. Idag finns det pooltak som omger poolen och som även går att låsa, vilket gör det lättare att uppfylla dessa lagliga krav. Självklar är dessa krav till för ditt och dins familj bästa, och är rekommenderat oavsett lagar eller inte. Naturligtvis måste man inte skaffa ett pooltak men som du märker finns det många fördelar.