Renoveringstid

Fördelarna med ett pooltak

Ett pooltak gör att poolen används mer. Det gör nämligen att poolen är renare och varmare. Ett pooltak ökar också säkerheten då det förhindrar att barn eller husdjur faller i. Låt oss ge dig en närmare överblick varför detta kan vara en bra idé inför denna sommar.

Ett pooltak har många fördelar! Här listar vi en del av dem:

  • Man förlänger poolsäsongen
    Med ett pooltak kan man bada tidigare på våren och senare på hösten. Dessutom skyddar det mot allt slags väder, oavsett om det är regn eller blåst. Underskatta inte myset. Ett pooltak gör att det blir mysigare i poolen. Det blir mer privat och ni kan njuta av er pool så som ni önskar. Ett pooltak skyddar även temperaturen i poolen genom att den isolerar pooltemperaturen.
  • Håll poolen ren
    Med ett pooltak så skyddar man poolen från de där irriterande löven. En annan sak som ofta hamnar i poolen är insekter eller om man har riktigt otur: möss. Ett pooltak skyddar din pool mot allt slags skräp – något som kommer att leda till att poolen används mer och mindre arbete för den som rengör poolen.
  • Säkerhet!
    Ett pooltak skyddar poolen så att inte barn och husdjur faller i. Vissa menar att en pool utan pooltak är som en öppen brunn. Barn älskar att bada i poolen och ett pooltak gör det ofta ännu roligare.

Pooltak och isolering

Värmeisoleringen kommer ofta på bekostnad av att man kan se in till poolen. Ett pooltak kan till exempel vara gjort i klarglas, som då är enkelt att se in igenom, eller i kanalplast som är bättre på att värmeisolera. Klarglas släpper ut 69 procent mer värme än kanalplast. Men många föredrar ändå klarglas av den enkla anledningen att det är mer estetiskt tilltalande. En sak att ta i beaktande när man gör denna avvägning är att temperaturen i poolen och temperaturen utomhus kommer att avgöra om det bildas kondens på insidan av pooltaket, något som betyder att det inte går att se in trots att man valt klarglas. Det finns även lösningar med en kombination av klarglas och kanalplast för att optimera både värmeisolering och att man kan se in till poolen.