Renoveringstid

Hemmets dyraste renoveringar

Hemmets dyraste renoveringar

En badrumsrenovering, byte av tak och ett nytt kök är några av dom dyraste renoveringarna man gör i sitt hem. Dock kan alla vara nödvändiga vid något tillfälle om skicket är så pass dåligt att det inte fyller sin fulla funktion. Ett gammalt badrum löper till exempel större risk att drabbas av fuktskador, och ett tak som inte håller tätt likaså. Även om det kan kännas motigt och onödigt dyrt ska man alltid se till att ta hand om sitt hem för att på sikt inte få ännu större skador.

Renovera köket

Ett nytt kök kan kosta från en relativt billig peng och upp till i princip hur mycket som helst. Det finns mängder av tillval att göra när man ska genomföra en renovering av köket, alltifrån vad gäller val av bänkskiva till lyxiga finesser så som ugn med ångfunktion och vinkyl. Köket är dock en plats där man spenderar väldigt mycket tid och om man står inför en renovering ska man noggrant fundera över vilka behov man har och vilka produkter man faktiskt behöver. Med en tydlig planering och en bra budget kan man få ett bra resultat till ett rimligt pris.

Badrumsrenovering

En badrumsrenovering kan vara nödvändig att genomföra om det man har är i slitet och dåligt skick. Är det väldigt gammalt fanns förmodligen inte samma krav på tätskikt när det byggdes som det finns idag och även om det är en dyr renovering kan det vara värt att ta tag i i tid. Precis som när man renoverar sitt kök så kan kostnaderna skilja sig enormt beroende på vilka materialval man gör och det går att utföra en badrumsrenovering både till en något mindre och en extremt hög kostnad.

Byte av tak

Precis som ett nytt kök och en badrumsrenovering så är nytt tak är ingen billig investering men även det något som måste göras när det gamla börjar bli dåligt. Det kräver mycket material och många arbetstimmar och oavsett om man gör jobbet själv eller om man anlitar en hantverkare så får man räkna med höga kostnader. Struntar man i att byta taket även fast det är dåligt så kan det dock bli ännu dyrare eftersom ett trasigt tak lätt kan släppa igenom både fukt och vatten. Huset blir skadat och renoveringarna blir betydligt mer omfattande.