Renoveringstid

Tips vid val av inbrottslarm

Tips vid val av inbrottslarm

För den som är trött på att oroa sig över vad som händer och inte händer hemma när man själv befinner sig någon annanstans kan ett inbrottslarm vara en bra investering. Att hitta rätt bland olika leverantörer, abonnemang och funktioner är dock inte det enklaste då det idag finns så otroligt mycket att välja bland. En bra början är i alla fall att fundera över vilket behov man har, för att sedan vrida, vända och jämföra.

Hur ser behovet ut?

Det viktigaste att ta hänsyn till när man ska välja ett inbrottslarm är hur det egna behovet ser ut. Ett larm som är optimalt för någon behöver inte vara bra för någon annan. Det finns både enkla och väldigt avancerade varianter att hitta, så fundera på vilka funktioner som känns viktigast.

Olika funktioner för inbrottslarm är bland annat att vissa är kopplade till larmcentral och andra inte, vissa går att koppla ihop med brandlarm för att få ett komplett system och vissa går att komplettera med kameror. Dagens inbrottslarm kan som sagt vara väldigt avancerade och ha många funktioner och behovet avgör vad man bör välja.

Är man till exempel en person som är bortrest ofta är det kanske smartare att ha ett larm som kopplas till larmcentral och där ett helt system hänger samman. Är man en person som är borta mer eller mindre bara under dagtid och där man dessutom befinner sig i närheten kan ett mindre avancerat larm passa bättre.

Har vännerna inbrottslarm?

Många har skaffat ett inbrottslarm i sina hem den senaste tiden och chansen att man känner någon som har ett är ganska stor. För att snabbt lära sig mer och få ett omdöme är det bra att fråga runt bland vänner och bekanta om deras erfarenheter. Då finns även chansen att titta, klämma och känna för att bilda sig en uppfattning – och det bästa är såklart om man känner flera personer med inbrottslarm installerade så att man kan jämföra.

Några frågor att ställa:

  • Är han/hon nöjd med sitt inbrottslarm?
  • Är det enkelt att styra?
  • Hur mycket kostar det?

Hittar man inga bekanta som har larm är alternativet att kolla runt hos dom olika leverantörerna och på så vis jämföra. På hemsidorna finns bra information och ofta en tydlig överblick av vad inbrottslarmen innebär och vad som ingår.